Philips Volume Imaging

volume imagingVolumne informacije (potrebne za kreiranje 3D slike) mogu biti prikupljene na nekoliko načina ovisno o kliničkim potrebama i vrsti pregleda.

„Freehand“ akvizicija dopušta korištenje bilo koje sonde kako bi prikupili potrebne volumne podatke. Ova metoda često se koristi prilikom pregleda dojke, mišićnokoštanog sustava i drugih „malih“ organa (small parts).

Također, podatke je moguće prikupiti i mehaničkim volumnim sondama koje su jednostavne za korištenje. Ovakve volumne sonde omogućuju prikaz multiplanarnih slika kao i 3D/4D prikaza. Kliničko korištenje ovih sondi najčešće je u ginekologiji (evaluacija endometrija), procjeni površine fetusa (lice, cijelo tijelo fetusa) te u fetalnim kardiološkim pregledima.

Najnovija i tehnološki najsuperiornija tehnologija koja postaje standard u modernoj sonografiji je xMatrix tehnologija prikupljanja podataka. Philips xMatrix tehnologija je visoko sofisticirana, ultrazvučni sustav automatski prikuplja, renderira i prikazuje podatke u visokoj kvaliteti i rezoluciji. Ista xMatrix sonda ima sposobnost prikaza dvije 2D slike u punoj rezoluciji u realnom vremenu, te je također moguće mijenjati osi prikaza u svim smjerovima i kutovima (Live xPlane). 

 Izuzetna vizualizacija

iSlice – novi način volumetrijskog prikaza – podijelite vaš volumetrijski prikaz na tanke „ploče“ te izaberite najbolji prikaz. Od sada možete namjestiti prikaz na 4,9,16 ili 25 2D slika baziranih na volumnim informacijama te ih kontrolirati na način koji vama najbolje odgovara. U trenutku rotiranja volumnog prikaza, sve 2D slike se automatski nadomještaju novim podatcima ovisno o kutu prikaza što olakšava i ubrzava pregled.

Thick slice tehnologija omogućuje vam odabir deblje „ploče“ prikazanih podataka, te prikaz i manipulaciju odabranim podatcima na način koji vama najbolje odgovara. Kompletan procesorski sustav ultrazvučnog uređaja fokusiran je na odabrano područje interesa čime se dobija čista i dobro definirana regija interesa.

Invert  je volumni prikaz koji omogućuje direktnu vizualizaciju anehogenih struktura kao što su srčane komore i velike krvne žile fetalnog srca.

Color Invert  omogućuje vam vizualizaciju smjera krvnog protoka unutar određene regije interesa na način da su istaknute samo krvne žile i protok u njima.

Slice plane tehnologija omogućuje vam prikaz multiplanarnih presjeka za pobiljšanu spacijalnu lokalizaciju i procjenu – sve unutar jedne slike.

STIC – uhvatite svaki trenutak fetalnog srčanog ciklusa

Izrazito brzi pokreti srčanog mišića čini 3D prikaz vrlo teškim. Spatio-Temporal Image Correlation (STIC) je funkcija koja pomaže pri prikupljanju i sinkronizaciji volumnih podataka, a bazirana je na kalkulaciji srčanog ritma. Koristeći STIC, od sada ste u mogućnosti izabrati različite kutove i osi gledanja kako bi u potpunosti mogli anatomski i fiziološki procijeniti cijelo srce fetusa.