Philips CX50 CompactXtreme Ultrasound System

CX50_1Premium klasa u kompaktnom sustavu.

Novi Philips CX50 ultrazvučni sustav ponovno probija granice. Novi, portabilni ultrazvučni sustav odlikuje se nevjerojatnom funkcionalnošću i iznimnom kvalitetom slike koja vas prati i u najtežim situacijama gdje su brzina i prilagodljivost najbitniji.

Beskompromisne kvalitete, CX50 CompactXtreme ultrazvučni sustav savršen je za korištenje u hitnim situacijama, na odjelima intenzivne njege i drugim lokacijama poput vozila hitne pomoći gdje se tradicionalni ultrazvuci rijetko koriste.

Kompaktna veličina CX50 xMatrix ultrazvučnog sustava dopušta vam da izvedete pregled i u manjim prostorijama poput bolničkih soba, bez potrebe transporta bolesnika. Također, operativni sustav uređaja je krojen prema mjerama liječnika u ustanovama hitne medicine, odjelima intenzivne njege te operacijskim dvoranama što posebno dolazi do izražaja u hitnim situacijama.

 

Philips CX50 xMatrix sustav omogućuje vam, da samo jednim pritiskom gumba dođete do fantastičnih 2D i Doppler snimaka zahvaljujući revolucionarnoj iSCAN tehnologiji snimanja. Kako bi povećali kvalitetu i brzinu pregleda, u CX50 xMatrix je implementiran sustav za 3D „freehand“ akviziciju što omogućuje korištenje bilo koje kompatibilne sonde za napredno volumetrijsko ispitivanje i prikaz (posebno važno kod pregleda grudi, lokomotornog sustava i pregleda manjih organa). Za smanjenje šuma i artefakata na slici ili snimci koriste se SonoCT i XRES algoritmi. Philips CX50 ultrazvučni uređaj odlikuje se dugom autonomijom i trajnošću baterije. Philips CX50 CompactXtreme uređaj savršen je kao nadopuna za iE33 xMatrix ultrazvučni sistem, obzirom na međusobnu kompatibilnost i vrhunske performanse uređaja.

SmartExam protokoli su programabilni i vrlo jednostavni za korištenje; omogućuju izvođenje kompletnih pregleda na pacijentima po određenom predefiniranom redoslijedu. Upute na ekranu vode liječnika kroz specifičnu vrstu pregleda, automatski bilježe napomene i na kraju pregleda daju izvrstan sažetak pregleda. SmartExam štedi dragocjeno vrijeme, smanjuje ponavljanje i nepotrebne pokrete, te povećavaju kvalitetu pregleda dajući posebno mladim liječnicima prijeko potrebnu sigurnost.

CX50_10

Philips CX50 xMatrix ultrazvučni sustav koristi veliki monitor visoke rezolucije kako bi olakšao korištenje i u najtežim uvjetima; također, sustav je moguće spojiti preko DICOM protokola (žično i bežično) na bolnički sustav za komunikaciju i arhiviranje fotografija i informacija (PACS). Materijali se također mogu prebaciti na USB ili DVD medij za arhiviranje ili kasniju uporabu.

CX50 sustav sprema u internu memoriju sve nativne podatke prikupljene tijekom pregleda, dajući mogućnost podešavanja svih parametara na slici ili snimci (2D ili Doppler). Parametri se mogu podešavati tijekom ili nakon pregleda. Na taj način vrijeme pregleda se skraćuje i smanjuje se vjerojatnost ponavljanja pregleda.

Philips CX50 ultrazvučni uređaj podržava korištenje Stress echo protokola u odraslih pacijenata. Integracijom navedenih protokola od sad ste u mogućnosti učiniti kompletan pregled sa samo jednim uređajem. Ukoliko brzo trebate zamijeniti sondu s kojom se vrši pregled, novi Multiport adapter omogućiti će vam da  to učinite pritiskom na samo jedan gumb (postoji mogućnost kombiniranja do 3 sonde u isto vrijeme).

CX50_8

Live 3D TEE

Koristeći Live 3D TEE (transezofagijsku ehokardiografiju) klinički kardiolozi, kardijalni kirurzi, anesteziolozi i intervencijski kardiolozi mogu vidjeti strukture i funkciju srca iz nove perspektive u stvarnom vremenu („real time“).

Live 3D TEE pruža mnoštvo novih informacija:

–     Vizualizacija patoloških stanja i promjena do sada neviđenih u stvarnom vremenu u odnosu na magnetsku rezonanciju (MRI) koja se koristi kao zlatni standard u dijagnostici

–     Srce je moguće pregledati iz više perspektiva, iz kuta gledanja kirurga te dobiti uvid u stanje unutar lijeve klijetke

–     Brza, jednostavna i precizna kvantifikacija mitralnih zalistaka (valvula)

–     Brzi i jednostavni prikaz u 3D tehnologiji

–     3D prikazi su jednostavniji za korištenje i razumijevanje, što osim same dijagnostike uvelike olakšava i komunikaciju s pacijentima i njihovim obiteljima

CX50_3

PureWave sonde

Philips PureWave tehnologija izrade sondi omogućuje snimanje širokog spektra pregleda sa samo jednom sondom. PureWave tehnologija pruža izuzetnu oštrinu i detalje na slici, što je posebno vidljivo kod tehnički zahtjevnih pretraga raznih struktura koje su dublje smještene.  Philips PureWave tehnologija je podržana na S5-1 i X7-2t sektorskim sondama za 2D transtorakalne i transezofagične pretrage, te na C5-1 konveksnoj sondi za pregled dubokih organa trbušne šupljine.

Implementirani QLAB software daje vam mogućnost kvantitativne procjene srčane anatomije i funkcije tijekom i nakon obavljenog pregleda:

–     Cardiac Motion Quantification (CMQ) vrši analizu globalnih i regionalnih pokreta miokarda te njegove funkcije, poput pojave ekskurzija anulusa, brzine, deformacija i smaka.

–     Strain Quantification (SQ) za analizu regionalne funkcije miokarda i procjene sinkronizacije

–     Region of Interest (ROI)

–     Intima Media Thickness (IMT) za automatsku procjenu karotidalnih i površinskih (superficijalnih) krvnih žila

CX50_5

Philips CX50 ultrazvučni sustav koristi se u:

–     Kardiologiji i kardijalnoj kirurgiji

–     Hitnoj medicini / intenzivnoj njezi

–     Intervencijskoj kardiologiji / radiologiji

–     Anesteziologiji – za izvođenje regionalnih anestezija

–     Internoj medicini – za preglede trbušne i prsne šupljine

–     Ginekološkim pregledima / u porodništvu

–     Pedijatriji i neonatologiji

–     Vaskularnoj kirurgiji