Philips HD15 Ultrasound System

HD15_2Sofisticiran i jednostavan za korištenje – tim riječima najbolje bi se mogao opisati Philips HD 15 ultrazvučni sustav.

Philips HD 15 ultrazvučni sustav objedinjuje vrhunsku kvalitetu slike sa inteligentnim tehnološkim rješenjima kako bi vam olakšali i ubrzali rad, dali vam sigurnost u postavljanju i najkompleksnijih dijagnoza te omogućili da svu pažnju usmjerite na ono najbitnije – pacijenta.

Kako bi omogućili što širi raspon pregleda  koje je moguće učiniti sa samo jednom sondom, Philips je u novu sektorsku  S5-2 sondu implementirao vrhunsku PureWave tehnologiju koja predstavlja najveći skok u tehnologiji izrade ultrazvučnih sustava u posljednjih 40 godina.

Patentirani procesi izrade kristala koji se nalaze u Philips sondama omogućili su materijale koji su značajno efikasniji od ostalih materijala, što omogućuje korištenje raspona frekvencija za koje su do sad bile potrebne dvije različite sonde. Također, poboljšava se rezolucija i prodornost što omogućuje jednostavnije preglede pacijenata s većom tjelesnom masom.

Ugrađeni Microfine EX focusing omogućuje fino dinamičko podešavanje leće s 5x više fokalnih točaka nego u prijašnjim ultrazvučnim sustavima što dovodi do izrazitog poboljšanja uniformnosti i rezolucije te kvalitete slike. iSCAN algoritam brzo i u svakom trenutku omogućuje najbolju moguću sliku ili snimku tijekom 2D, kolor i Doppler pregleda, pritiskom na samo jedan gumb.

HD15_7

Za vrhunsku definiciju rubova slike ili snimke bez istodobnog smanjenja broja sličica u sekundi (framerate) brine se napredni algoritam razvijen za Philips tehnologije korištene u magnetskoj rezonanci pod nazivom Advanced XRES Adaptive Image Processing. Dobivene snimke su visoke rezolucije i bez digitalnog šuma. Uz Advanced XRES algoritam u Philips HD 15 ultrazvučnom sustavu nalazi se i SonoCT algoritam koji spaja 9 različitih kuteva snimanja i na taj način poboljšava kvalitetu slike, što posebno dolazi do izražaja kod snimanja zakrivljenih struktura i organa nepravilnih oblika.

Philips HD 15 ultrazvučni sustav dizajniran s namjerom što jednostavnijeg korištenja uz korištenje vrhunskih tehnologija. Tissue Specific Imaging predefinirani programi olakšavaju preglede – odaberite ciljno tkivo ili organ i uređaj se prilagođava i osigurava najbolju moguću sliku ili snimku uz minimalne izmjene parametara. Korištenje ovog algoritma uz iSCAN tehnologiju omogućava vam vrhunsku sliku ili snimku u svakom trenutku, bez obzira na kompleksnost ili težinu pretrage.

Koristite slike i snimke visoke rezolucije i nakon što je pregled završio. Koristeći napredni sustav pohrane podataka, sada ste u mogućnosti pregledavati i manipulirati nativnim podatcima kako bi došli do novih informacija koje su vam potrebne u postavljanju dijagnoze. Kako bi mogli usporediti nalaze, Philips je razvio sustav zvan „Live Compare“ gdje u realnom vremenu možete usporediti slike ili snimke te provjeriti promjene strukture tkiva ili protoke ukoliko je to potrebno.

HD15_6

Smart Exam protokoli su izrazito jednostavni za korištenje te pomažu izvođenju kompletnih pregleda na vašim pacijentima. Protokoli su prilagodljivi ovisno o vašim potrebama. Upute na ekranu vode vas kroz cijeli pregled, automatski podešavaju i pohranjuju bitne informacije te na kraju pregleda daju najbitnije informacije u vidu sažetka. Na taj način štedi se vrijeme, režu se troškovi, smanjuju se nepotrebni koraci i pokreti. Također, poboljšava se konzistentnost pregleda, smanjuje se mogućnost ljudskih pogrešaka te se dobija na sigurnosti osobe koja vrši pregled, što je posebno važno kod manje iskusnih liječnika.

Philips HD15 PureWave ultrazvučni sustav odlikuje se vrhunskim performansama u širokom spektru kliničkih djelatnosti. Koristeći mnoštvo naprednih opcija i algoritama, HD15 je pogodan za sve vrste ultrazvučnih pretraga. Inteligentni dizajn omogućuje jednostavnost korištenja bez smanjenja broja funkcija, a na raspolaganju su vam i vrlo napredne dijagnostičke funkcije za određene grane medicine, ovisno o potrebama.

Philips HD15 je vrlo modularan, što ga čini prvim izborom za razne vrste specifičnih pregleda, kao što su npr. Stress Echo, transezofagijska ehokardiografija ili pregled vaskularnog sustava cijelog tijela. Tissue Specific Imaging automatski optimizira sonde prema vrsti pregleda koji se izvodi za vrhunsku kvalitetu slike i što manje podešavanja uređaja tijekom pregleda.

HD15_4

Philips QLAB softver omogućuje pregled snimljenog materijala za vrijeme ili nakon pregleda, omogućujući izvođenje objektivnih i naprednih mjerenja  za kvantifikaciju ehokardiografskih i vaskularnih podataka, uključujući Cardiac Motion Quantification  i Strain i Strain rate uzetih iz TDI mjerenja.

HD15_3

Philips HD15 PureWave najčešće se koristi tijekom pregleda organa trbušne šupljine, u pedijatriji, ginekologiji, porodništvu, za preglede lokomotornog sustava i vaskularnog sustava te u hitnoj medicini.