Philips Sparq Ultrasound System

Sparq_3Philips Sparq ultrazvučni uređaj kombinira vrhunsku tehnologiju i jednostavnost korištenja, što ostavlja vremena za ono najbitnije – brigu za pacijenta.

Sparq je specijalizirani ultrazvučni uređaj prilagođen za korištenje u hitnoj medicini, intenzivnoj njezi te prilikom korištenja regionalne anestezije i kontrole boli.

Idealan za korištenje prilikom pregleda bolesnika u sobama, Sparq je opremljen s Intuitive Dynamic Interface  i Simplicity mode sustavom koji tijekom pregleda eliminira nepotrebne gumbe i funkcije što olakšava i ubrzava korištenje, te AutoSCAN algoritmom koji automatski prepoznaje vrstu tkiva i neprestano osigurava vrhunsku sliku. Sparq također koristi i tzv. „three point EF“  koji omogućuje neprestano praćenje lijeve klijetke srca bazirano na odabiru tri točke na slici.

 Exam Dashboard funkcija vodi vas kroz sve korake potrebne za početak pregleda omogućavajući brži početak rada i maksimalnu posvećenost pacijentu. Sustav također kombinira vrhunsku tehnologiju za poboljšanje kvalitete slike (SonoCT i XRES). Inovativni dizajn uključuje veliki 17“ ekran, na dodir osjetljivu površinu (touchscreen) od visokokvalitetnog stakla, stalak za monitor s mogućnošću pomicanja monitora u svim smjerovima, tri utora za sonde s mogućnošću brze izmjene te veliku autonomiju uređaja zbog dugotrajnosti baterije.

sparq_7

Philips Sparq koristi tehnologiju koja prilikom punkcija poboljšava vidljivost igle bez smanjenja vidljivosti okolnog tkiva, što uvelike pomaže preciznosti izvedbe operacijskih zahvata. Kako bi poboljšali preciznost „out-of-plane“ (igla se postavlja u ravninu ultrazvučnih valova što izrazito smanjuje vidljivost igle) zahvata, sonde koje se koriste sa Sparq uređajem imaju na sredini oznaku koja odgovara centralnoj oznaci na ekranu. Uređaj također pruža mogućnost mreže na ekranu koja osigurava bitne podatke o udaljenosti ciljnog organa ili tvorbe, dok istovremeno markeri dubine daju informacije o dubini igle bez potrebe za posebnim mjerenjem.

sparq_5

Philips Sparq se najčešće koristi prilikom:

–      pregleda živaca (0-4 cm, 4-6 cm, 6+ cm)

–     Kardioloških pregleda (uključujući transezofagijsku ehokardiografiju – TEE)

–     Ultrazvuka prsne šupljine

–     Pregleda krvnih žila (arterije i vene) te pristupa krvnim žilama tijekom zahvata

–     Pregleda lokomotornog sustava

–     poroda i manjih ginekoloških zahvata

sparq_6